The story of The Longplayer Orchestra

2014 -

2010-2014

Lead and backing vocals, piano and other keyboards, string arrangements and production

___________________________________________

GD Hjertstedt debuterade 1979 med albumet Ensam i stan. Han slog igenom 1986 som leadsångare i syntpopduon Visitors som levererade en rad listplaceringar världen över. Gruppen belönades med en grammis 1989 för Bästa Popgruppproduktion och deltog i Melodifestivalen 1990. Han ledde gruppen Brains Beat Beuty med bl.a. Europebatteristen Ian Haugland i slutet av 90-talet. GeDe Hjertstedt har även skrivit låtar åt artister som Lisa Nilsson, Jill Johnsson, Nanne Grönvall och Frank Derevault.

Electric and acoustic guitar, keyboards, string arrangements and production

___________________________________________
Ulf Holmberg har spelat med bl. a. Bosse Winberg, Claes Jansson, Victoria Tolstoy, Owe Thörnqvist, Anders Linder, Little Gerhard, Lennart Grahn, Refreshments, Billy Bremner, Janne Önnerud, Tom Rocker, Linda Gail Lewis och Rock-Ragge. Ulf Holmberg har även släppt ett flertal album som sologitarrist. En av hans förebilder är Hank Marvin och Holmberg betraktas som en av mästarna inom genren instrumental gitarrock av äkta retromärke.

Jon Terje Sundberg

Leadsinger och entertainer

___________________________________________

Jon är Longplayers leadsinger och excellenta entertainer. Han trollbinder publiken och fångar lyssnaren med perfektionistisk träffsäkerhet. Jon har en Beatles-influerad look och sångstil med en röst som osökt för tankarna till Mick Jagger och Paul Mc Cartney.

 

I slutet av 90-talet spelade och sjöng Jon i gruppen Vobbler. Jon är en utpräglad, stilren "rocker" och en viktig komponent i Longplayer Orchestras framtida koncept.

 

 

Per "Putte" Saavedra

Trummor, percussion och glada tillrop

___________________________________________

Per "Putte" Saavedra är en glad speleman som föredrar att höras men inte synas. Putte har sitt ursprung i 70-talets popkultur då han tillsammans med Ulf och Göran Holmberg spelade i grupper som Promille Hill och Alan Ball. Putte har även spelat med grupper Dew Drops, Manticore, Mantix, Mighty Shadow and the Puttnicks. Putte har även gjort sig ett namn som kompmusiker bakom kända artister som Janne Önnerud, Lennart Grahn, Little Gerhard, Rock Ragge, Rock Olga, Annelie Rydé, Linda Gail Lewis, Billy Bremner, Bosse Winberg, Monica Thörnell med flera.

Göran Holmberg

Mr Baseman

___________________________________________

Göran Holmberg är basist och utgör tillsammans med Per "Putte" Saavedra grundfundamentet för Longplayer Orchestras livesound. Trygg och stadig på handen med lång erfarenhet från en gedigen musikkarriär. Göran, Putte och Ulf har spelat tillsammans i olika konstellationer i drygt 30 år. Göran har sitt ursprung i 70-talets popkultur då han tillsammans med Ulf och Putte spelade i grupper som Promille Hill och Alan Ball. Göran har även spelat med grupper som Dew Drops, Manticore, Mantix, Mighty Shadow and the Puttnicks. Göran har likt Putte även gjort sig ett namn som kompmusiker bakom kända artister som Janne Önnerud, Lennart Grahn, Little Gerhard, Rock Ragge, Rock Olga, Annelie Rydé, Linda Gail Lewis, Billy Bremner, Bosse Winberg, Monica Thörnell med flera.

 

Göran är dessutom en mycket kompetent sångare, en väsentligt komponent i Longplayers songsound.

Kort om Longplayer Orchestra

The Longplayer Orchestras - LPO - kompositörer, GD Hjertstedt och Ulf Holmberg, är en ganska osannolik kombination men båda är välrenommerade inom sina respektive områden.

Hjertstedt har sitt ursprung i 1980-talets våg av listpop som präglades av smattrande syntar och stora trummor. Hjertstedt fick sitt genombrott som sångare i duon Visitors 1986. Gruppen rönte en rad listframgångar världen över och belönades bland annat med en Grammis 1990 för Bästa Popgruppproduktion. Hjertstedt har även skrivit musik åt en rad kända artister.

 

Holmberg är en mästerlig gitarrist och har flera egna framgångsrika album på sitt samvete. Han betraktas som en av de främsta inom genren retro- taggtrådsrock och har även agerat kompmusiker/kapellmästare åt en rad välkända svenska och internationella artister.

 

Jon, Putte och Göran är äkta naturbegåvningar och mästerliga musikanter inom sina respektive områden.