BAGARBOGRAVEN

En relations- och deckarroman som utspelar sig i Skokloster

Göran Danielsson Hjertstedt, GD Hjertstedt, arbetar som skribent vid sidan av sitt musicerande. Han har skrivit artiklar, broschyrer, noveller och en roman. Romanen Bagarbograven är hans första och en efterföljare väntar på att bli publicerad. (Göran har och är fortfarande väldigt involverad i musikprojekt varför uppföljaren har hamnat på hyllan så länge.)

Under hans tid som guide i Skokloster kyrka föddes idén till Bagarbograven. Han fick under den tiden inblick i sådant som inte alltid turister får reda på. Läsaren ska vara medveten om att inte allt i Bagarbograven är uppdiktat.

Historiens vingslag sätter sin prägel på bygden, vilket i kombination med historiska fakta stimulerar fantasin.

Bagarbograven kom ut 2011 och skapade stort intresse i den kringliggande bygden. Under flera år har GD Hjertstedt tillsammans med Skokloster kyrka och Skokloster slott arrangerat "Bagarbovandringar". Dessa har varit väldigt uppskattade där Göran guidar i såväl slottet som kyrkan med Bagarbogravens story som utgångspunkt.
 

Bagarbovandring i bokens och historierns spår

Under flera år har Göran GD Hjertstedt arrangerat "Bagarbovandringar" där utgångspunktern är handlingen i boken Bagarbograven. Göran guidar i Kungssalen i slottet, i kyrkan och upp i nunnegången. De senaste Bagarbovandringarna har Göran avslutat med att spela vissa egenkomponerade stycken ur albumen "The Skokloster Suite".

loading...

Vill du beställa Bagarbograven?

Om du vill beställa Bagarbograven fyller du i dina uppgifter nedan. Boken kostar 100kr + frakt.